چرا اسکایپ از دسترس خارج میشود؟
کاربرهای اسکایپ در چند هفته اخیر ایمیلهایی درباره از دسترس خارج شدن اسکایپ دریافت کردهاند. این پیامرسان محبوب قرار است بعد از 25 سال بازنشسته شود و دیگر در دسترس کاربران نخواهد بود. اگر از کاربرهای قدیمی اینترنت باشید، به خاطر دارید که اسکایپ چه انقلابی در ارتباطهای همتابههمتا برپا کرد و زمانی که هنوز بسیاری از زیرساختهای کنونی وجود نداشت، توانست بستری برای تماس تصویری و صوتی با بهترین کیفیت را فراهم کند. این مقاله از ایران تاپ فایو درباره اسکایپ نوشته شده است تا اطلاعات بیشتری درباره این دوست قدیمی به دست آورید و خاطرات خوبی که با آن ساختهاید را مرور کنید.
تاریخچه اسکایپ
در اولین سالهای دهه 2000 اینترنت اولین قدمهای تسخیر دنیا را برمیداشت و روزبهروز کاربرهای بیشتری بهدست میآورد. در همین حین بود که ایده تماس تلفنی با اینترنت مطرح شد و توسعهدهندههای سوئدی و دانمارکی اسکایپ روی واقعی شدن ایده تماس به کمک اینترنت کار کردند. مردم با تماس اینترنتی همتابههمتا توانستند با هزینهای بسیار کمتر و حتی رایگان با عزیزانشان تماس تلفنی باکیفیت برقرار کنند.
بهمرور زمان اسکایپ هرروز محبوبتر از قبل شد و در سال 2011، مایکروسافت اسکایپ را خرید. با این اتفاق، اسکایپ بیش از پیش معروف شد و به ابزاری برای برقراری ارتباط و حتی برگزاری جلسات و آموزش آنلاین تبدیل شد.
بعد از مدتی ابزارهای جدید وارد بازار شدند که قابلیتهای پیشرفتهتری نسبت به اسکایپ داشتند. اسکایپ تاحدودی با پیشرفتهای ابزارها تطبیق پیدا کرد و قابلیتهای بیشتری ارائه داد، اما نتوانست در بازار رقابت سهم زیادی به خود اختصاص دهد و کاربران اپلیکیشنهایی مثل واتساپ، گوگل میت و تلگرام را به اسکایپ ترجیح دادند.
چرا اسکایپ از دسترس خارج میشود؟
اسکایپ هنوز هم کاربرهای زیادی دارد، اما بنا به دلایلی قرار است در تاریخ 5 ماه مه سال 2025 از دسترس خارج شود. رقبای اسکایپ بستری یکپارچه برای ارتباطات فراهم میکردند و رابط کاربری جذابتری داشتند. رابط کاربری اسکایپ، حتی با وجود پیشرفتهای بسیار، هنوز هم رنگوبوی قدیم را دارد و نیاز کاربرهای مدرن را برآورده نمیکند. اپلیکیشنهای دیگری چون Zoom و Google Meet هم رابط کاربری جذابتری دارند و هم کیفیت و سرعت بیشتری برای ارتباط فراهم میکنند.
از طرف دیگر شرکت مایکروسافت ترجیح میدهد سرمایه خود را روی پلتفرمهای یکپارچهتر متمرکز کند. بهعنوان مثال پلتفرم Microsoft Teams خدمات ارتباطات تیمی و فضای ابری را باهم ادغام کرده است و خدمات گستردهای را به کسبوکارها ارائه میدهد. اسکایپ در میان استراتژیهای جدید مایکروسافت جایی ندارد و به همین دلیل قرار است از دسترس خارج شود.
خاطرات ما و اسکایپ
اسکایپ جزو اولین پلتفرمهایی بود که ارتباطها را نزدیکتر کرد. مردم میتوانستند از دورترین فاصلهها با عزیزانشان تماس تصویری برقرار کنند و با آنها گپ بزنند یا حتی دوستهای جدید مجازی پیدا کنند که هیچوقت آنها را در دنیای واقعی ندیده بودند. این نوع ارتباط مثل یک ارتباط جادویی بود که حس خوب اولین تجربه آن با اسکایپ رقم خورد.
برای بسیاری از افراد اسکایپ یادآور دوران کروناست؛ زمانی که هیچ ارتباط حضوری وجود نداشت و همه افراد در پلتفرمهایی مثل اسکایپ باهم جلسه آنلاین برگزار میکردند و همه کارها را اینترنتی پیش میبردند. برای بسیاری از افراد هم اسکایپ یادآور اولین باری است که در یک موقعیت شغلی بینالمللی حضور داشتند، با کارفرما جلسه برگزار کردند و توانستند فراتر از محدودیتهای مرزهای جغرافیایی پیشرفت کنند.
ویژگیهای اسکایپ که فراتر از زمان خود بود
تا قبل از اسکایپ اینترنت هنوز برای برقراری ارتباط استفاده نمیشد. به همین خاطر بسیاری از ویژگيهای اسکایپ در آن زمان انقلابی محسوب میشد و آنقدر جذاب بود که مایکروسافت را برای سرمایهگذاری روی این پروژه متقاعد کرد. بعضی از ویژگیهای اسکایپ که جزو اولینها بود را در ادامه نام میبریم:
بسیاری از قابلیتهای اسکایپ، پایه و اساس تماس صوتی و تصویری اپلیکیشنهای پیشرفته کنونی را شکل دادند. به عبارت دیگر میتوان گفت اسکایپ پدربزرگ پلتفرمهای جلسه و تماس آنلاین محسوب میشود!
بهترین جایگزینهای اسکایپ در سال 2025
انتخاب جایگزین برای اسکایپ به این بستگی دارد که برای چه کاربردی از آن استفاده میکردید. اگر بهعنوان پلتفرمی برای برگزاری جلسههای آنلاین کاری یا آموزشی از آن استفاده میکردید، اپلیکیشنهایی که در ادامه نام میبریم، بهترین جایگزین اسکایپ هستند:
سخن پایانی
در این مقاله درباره خاطرات اسکایپ را زنده کردیم و درباره ویژگیهای انقلابی آن صحبت کردیم. اسکایپ جزو اولین پلتفرمهایی بود که امکان برگزاری جلسه آنلاین و تماس صوتی و تصویری از طریق اینترنت را فراهم کرد. از طرفی خدمات متنوعی مثل چت و اشتراکگذاری فایل را هم به کاربرها ارائه داد. اما این دوست قدیمی قرار است از اردیبهشت ماه 1404 از دسترس خارج شود و دیگر سرمایهای از طرف شرکت مایکروسافت دریافت نمیکند.
،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید
برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید